Annons
Nyheter

Lars Kepler: Stalker

Det är nästan omöjligt att hinna andas mellan alla brottscener som sköljer in som kraftfulla vågor över läsaren. Kepler verkar ha missat självklarheten att kvalitet är att föredra framför kvantitet.
Nyheter • Publicerad 18 november 2014
Foto: 

Fruktansvärt snabbt dras man in i Keplers nya; det är nästan omöjligt att hinna andas mellan alla brottscener som sköljer in som kraftfulla vågor över läsaren.

En otäck mardröm som börjar med att kvinnor filmas genom fönstret i sina hem för att senare hittas ur­sinnigt knivmördade med sönder­hackade ansikten. Psykiatrikern Erik Maria Bark kallas in och läsaren får även återväcka bekantskapen med före detta kommissarie­ Joona Linna. Tillsammans försöker de reda i en oerhört våldsam historia full av narkomaner i bur, yxmördade poliser, drogade kvinnor bundna med ståltråd och mördare­ med nio liv. Kepler verkar ha missat självklarheten att kvalitet är att föredra framför kvantitet och trycker in så många mord- och våldsscener det går på 602 sidor. Kanske underhållning för vissa. Inte för mig.

Annons

Anne Pihlo

Stalker

Författare: Lars Kepler

Förlag: Albert Bonniers

Mathilda Muul
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons