Annons
Nyheter

Marianne Cedervall: Solsvärta

Tyvärr finns inte så mycket kvar av charmen från början av serien. Men en underhållande deckare om kärlek i pensionsåldern och mord på brevduvor och pilgrimsfalkar.
Nyheter • Publicerad 25 november 2014
Foto: 

Marianne Cedervall svarar för en av de mest mjukkokta svenska deckarserierna. Huvudpersoner: ”häxorna” Mirjam och Hervor med Gotland respektive Norrland som hemort. Den förra har affirmation som specialitet (om hon önskar livet ur någon så dör personen), den andra arbetar professionellt under namnet ”Lapplandshäxan”.  

Men i senare romaner finns tyvärr inte så mycket kvar av charmen från början av serien. Som om berättelserna hör naturligt ihop med just Gotland och Norrland. När miljön i förra boken byttes mot New York och nu blivit Belgien och Västerås så försvinner både stämning och charm. 

Annons

Ändå har jag läst Solsvärta – sista titeln i serien – med visst nöje. En underhållande deckare om kärlek i pensionsåldern och mord på brevduvor och pilgrimsfalkar. Det sker också ett dråp – på en människa. 

Bengt Eriksson

Solsvärta

Författare: Marianne Cedervall

Förlag: Natur & Kultur

Mathilda Muul
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons