Annons
Nyheter

Poetisk berättelse om balansen mellan vänskap och kärlek

Det finns en musik som vill mycket mer än den vågar. Det finns en musik som sjunger en halvfärdig sång. Orden är Toras, några rader från ett diktverk hon ska läsa på en kulturafton.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2012
Katarina Kieri.
Katarina Kieri.Foto: 
Foto: Cato lein

Det vet hon naturligtvis inte när de börjar dunka fram mellan chattfönstren och sockerströarna på Anderssons café. Men den dagen kommer, och den kilar även in en pusselbit mellan den Ivar hon känner och inte känner.

Katarina Kieris nya bok Mellan dig och dig är en poetisk berättelse om att hålla balansen mellan vänskap och kärlek, om att vara vansinnigt besviken på en förälder som stuckit och att finna vänskap där man inte alls trodde att den fanns.

Annons

Egentligen händer det inte så mycket – förutom i Toras huvud. De övriga karaktärerna får aldrig någon riktig form och kraft, inte ens bibliotekarien med tröjluddet och viktiga Ivar med hemligheten. Kieri är dock skicklig på att fånga Toras tankeresor vid minsta händelse, hennes iakttagelser och förhoppningar, och för en tid lever man rörande intensivt i hennes knallblå skor.

JONNA FRIES

Mellan dig och dig

Författare: Katarina Kieri

Förlag: Rabén & Sjögren

Ålder: Tonår

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons