Annons
Nyheter

Första villaägarna finns på plats i Biskopshagen

De var först med att flytta in på Biskopshagen, det nya bostadsområdet på Söder i Växjö.
Sedan den 11 november 2005 bor Carl-Johan Callenholm och Linda Jonasson i ett Modulenthus i två våningar med en bostadsyta på 147 kvadratmeter.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2006
Avkoppling. Carl-Johan Callenholm i favoritfåtöljen i vardagsrummet med utsikt mot söder i nya villan på Biskopshagen.Foto: Ingemar Kroon
Avkoppling. Carl-Johan Callenholm i favoritfåtöljen i vardagsrummet med utsikt mot söder i nya villan på Biskopshagen.Foto: Ingemar KroonFoto: 
Exteriör. Modulenthus bygger åtta enfamiljsvillor på Biskopshagen. Den sista villan blir inflyttningsklar i slutet av januari.Foto: Ingemar Kroon
Exteriör. Modulenthus bygger åtta enfamiljsvillor på Biskopshagen. Den sista villan blir inflyttningsklar i slutet av januari.Foto: Ingemar KroonFoto: 

- Det känns som att vi har gjort ett helt rätt val. Även om området ett bra tag framöver är en stor byggarbetsplats kommer Biskopshagen att bli ett mycket attraktivt bostadsområde, säger Carl-Johan Callenholm.

Letade begagnade objekt

Annons

När de bestämde sig för att satsa 2,7 miljoner kronor på att köpa ett helt nytt hus hade Carl-Johan Callenholm och Linda Jonasson letat begagnade objekt både på Söder och Öster i Växjö.

- Men eftersom priserna på de objekt som vi kollade i flera fall började närma sig prisnivån för nya hus kände vi att det var bättre att bygga nytt. I mars 2005 skrev vi på köpekontraktet och sex veckor efter byggstarten i höstas var huset inflyttningsklart, säger Carl-Johan Callenholm.

Mixat område

Han ser stora fördelar i att Biskopshagen blir ett mixat bostadsområde med såväl enfamiljsvillor som lägenheter.

- Det tror jag också bidrar till att området får en blandad åldersstruktur med både barnfamiljer och äldre personer, säger Carl-Johan Callenholm.

Som chef för nio projektledare, baserade i sju länder, inom ITT Flygt i Emmaboda har Carl-Johan Callenholm under åtta år dagpendlat från bostaden i Växjö till sin arbetsplats.

När vi träffar honom är han på väg till Smaland Airport för att med flyget ta sig till ett arbetsmöte i Bryssel.

- Det blir en del resor i jobbet. Då känns det bra att återvända till ett hus som både är ombonat, mysigt med gott om plats och har ett bra läge, säger Carl-Johan Callenholm.

Totalt uppför Modulenthus åtta enfamiljsvillor på Biskopshagen. Den sista villan blir inflyttningsklar i slutet av januari.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons