Annons
Nyheter

Heta råd inför efterlängtade första grillkvällen

När kvicksilvret i termometern slutligen tar steget över till plus, är det dags att plocka fram grillen. Mästerkocken Anders Dahlbom ger dig tipsen inför en lyckad grillafton.
Nyheter • Publicerad 16 april 2004
Vänta till glöden är den rätta innan du lägger på godbitarna, ett säkert tips från Anders Dahlbom. Foto: Pressens bild.
Vänta till glöden är den rätta innan du lägger på godbitarna, ett säkert tips från Anders Dahlbom. Foto: Pressens bild.Foto: 

- folk brukar ha alldeles för bråttom och börjar grilla innan man fått tillräcklig glöd, och alldeles för snabbt. Följden blir att maten tillagas vid fel temperatur och får en bismak av kol och tändvätska.

Innan råvarorna läggs på grillen och sprider det karakteristiska grilloset ska man alltså se till att glöden är ordentlig.

Annons

- Fast man önskar att folk kunde sluta att köpa dessa färdigmarinerade flintastekar. Det är ju inte svårt att göra en egen marinad och slutresultatatet blir så mycket bättre. Anders Dahlbom rekommenderar särskilt marinader med en grund i sesamolja.

- Det blir alltid gott om man låter marinaden ligga över natten. Det fungerar lika bra att marinera grönsaker som man sedan lägger på grillen. Så jag uppmanar alla till att öva på marinader. När man behärskar det får man också ett lyckat grillresultat.

Stefan Leo
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons