Annons
Nyheter

Ny bomässa planeras 2005

Göteborg kan bli värd för nästa stora nationella bomässa.
I så fall är den tredelad, placerad på Eriksberg, i Amhult vid Torslanda gamla flygplats samt i Gårdsten.
Nyheter • Publicerad 22 april 2004

Det är tidningen Göteborgsposten som avslöjar planerna där beslut väntas på måndag. Bakom satsningen finns en styrgrupp med det kommunala Egnahemsbolagets vd Bertil Rignäs som ordförande. Men bakom står många av de stora intressenterna inom byggbranschen. Bland andra Sveriges Byggindustrier, HSB och Riksbyggen samt de stora byggföretagen NCC, Skanska, JM och Peab.

Till Göteborgsposten säger Bertil Rignäs att bomässan i Göteborg nästa år blir ett slimmat projekt, jämfört med den senaste mässan Bo01 i Malmö.

Annons

- Vi bygger inte upp något särskilt utställningsområde utan företagen visar enbart sin ordinarie produktion. Därmed minskar de ekonomiska riskerna, säger han till tidningen.

Men han menar ändå att det hela ska ses som ett nationellt arrangemang i de gamla traditionernas anda.

Några kommunala pengar är inte aktuella utan det är branschen i Göteborg som driver projektet. Inte heller är den ideella föreningen Svensk Bostadsmässa, med bland annat statliga Boverket, inblandade i planerna.

Bosse Vikingson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons