Annons
Nyheter

En FRA-designad sumotelefon, tack!

Nyheter • Publicerad 26 augusti 2010

TT skriver:

Med moderna mobiltelefoner ska den japanska sumobrottningen bekämpa korruption inom inom sporten och kritiken efter skandalerna. Skandalerna inom sumobrottningen har avlöst varandra den senaste tiden. Det har handlat om brottares kopplingar till kriminella och illegalt spelande, fixade matcher och brutala nollningsprocedurer för nybörjarna. Sportens ledare kritiserades för klumpiga försök att reda ut skandalerna och för att inte ha lyckats nå ut med information till ledarna. Med de nya telefonerna, som distribuerats till de 51 sumostallen, kan informationen nå ut snabbare. 

Annons

– Nu kan vi kontakta stallen när som helst, säger sumobrottarförbundets talesman Nishonoseki .

Aha. 51 nya mobiltelefoner är alltså lösningen på den omfattande korruptionen. Vän av ordning undrar förstås hur dessa "nya" telefoner ser ut. Är det special-iphones, designade av FRA med avlyssningsanordning, dold superkamera och inbyggd fjärr-lögndetektor? Eller hade hela sumogänget bara tillgång till gamla analoga Kobratelefoner när de riggade matcherna tidigare? Kul i alla fall för Nishonoseki att han nu kan "kontakta stallen när som helst".

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons