Annons
Nyheter

En logisk förlust – ingen skräll

Nyheter • Publicerad 16 oktober 2010

Det blev precis som jag väntade mig .

Men att Sundsvall tar med sig två pinnar hem från Växjö är ingen skräll.

Annons

Det är snarare logiskt.

Titta bara i historieböckerna och ni ser det svart på vitt. Sundsvall har – trots ett på papperet klart sämre lag – överraskande ofta åkt nöjt hemåt från sina besök i Kronoberg.

Frågan är varför det blivit så.

Även där är svaret enkelt. Gå bara till er själva. Om ni någon gång idrottat någorlunda intensivt med mycket tävlande så vet ni hur logiskt saker och ting funkar.

Vissa motståndare bara älskar man att möta, oavsett om de är bättre eller sämre än du/ni är.

När man vet att det alltid blir bra spel och man får utlopp för sina praktiska kunskaper som idrottsman eller kvinna – ja, då blir ofta resultatet okej.

Givetvis gäller även motsatsen. En del motståndare eller lag är helt enkelt inte kompatibla med en själv eller ens eget lag. Det taktar inte, spelet blir förryckt och man blir trött på att spela, eftersom man drabbas av tillfällig leda och just då tycker att det är tråkigt att idrotta.

Växjö älskar att möta exempelvis Borås, Troja och Rögle. Då vet Växjöspelarna att det nästan alltid blir kul hockey, och när det blir kul hockey vinner Växjö väldigt ofta.

Växjö hatar att möta...Sundsvall. Har nästan alltid gjort. Kommer troligen alltid att göra.

Därför var det inget vågat tips att påstå att kvällens match skulle bli oerhört svår. Kryss eller uddamålsseger vid full tid var jag övertygad om. Så blev det också.

Sällan sker något nytt under solen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons