Annons
Nyheter

Highlights, Rauhanen, Gibbs-Sjödin och Tyler Durden

Nyheter • Publicerad 2 december 2010

Kari Rauhanen är inte bara stenhård. Han är rätt kul också. Och mänsklig. Eller inte, beroende på hur man ser på det.

– Det är frivillig träning i morgon, eftersom jag vill att vi ska vara toppade till Röglematchen på lördag, sa han efter matchen igår.

Annons

Direkt översatt till hockey betyder det (min tolkning) att 25-minutersfinnarna lugnt kan ta ett par timmars saunasnack och zappa framför teven i eftermiddag om de känner för det, medan en del andra i laget förväntas infinna sig och köra stenhårt – om de vill vara säkra på spel i Lindab.

Nya tider, nya takter.

? ? ?

Ur AB:

Över 40 centimeter snö föll i vissa delar av England under onsdagen, skriver Sky News. Det har också visat sig att det varit den kallaste 1 december någonsin i England.

? ? ?

Ni har väl inte missat att Gota Media – där bland annat Smålandsposten, Barometern och Borås Tidning ingår – har köpt rättigheter till highlights från samtliga matcher där "våra" allsvenska hockeylag är inblandade. Klippen ska – om jag förstått det rätt – kunna ses inte långt efter slutsignal på respektive tidnings webbsajt. Här har ni de sju målen från Dackehallen i går.

? ? ?

Apropå ingenting: kommer ni ihåg Naken-Janne från Farmen?

Bisarr figur i ett bisarrt kapitel i svensk tv-historia.

Annons

? ? ?

Pratade med Tom Koivisto i går efter matchen. Extremt trevlig människa. Och han är inte helt tokig när det gäller att spela hockey heller. Shit, vad bra han var i går.

? ? ?

Det har tjatats mycket om att Oskarshamnsburret Viktor Gibbs Sjödin bloggar bättre än han spelar. Och visst, det är nog sant – han har definitivt fått gåvan att uttrycka sig i skrift – men jag tycker att Gibbs var riktigt ruskigt nyttig för IKO i går, speciellt i den otacksamma Tomas Holmström -rollen framför motståndarmålet. Mycket hjärta där. Sen blev det i och för sig en grillad med räksallad på Börjes för Gibbs när Koivisto fintade och drog in 3–3, men ändå.

? ? ?

Ska förresten snart få besked av Lasse Hallström angående fingerskadan på Tuppen .

? ? ?

Missuppfattade jag läget, eller skulle Troja få en massa stålar (det talades väl om 0,7 mkr) till att skeppa in en riktigt bra back? Eller det kanske bara var något jag drömde? Jag har märkt att livet som småbarnsförälder innebär flera har-det-verkligen-hänt-frågeställningar varje dag, nämligen. Faktum är att Fight Club – där Edward Norton inte kan sova och hans schizo-alter ego Tyler Durden ställer till det big time – sett ur ett nulägesperspektiv framstår som ett lugnt vardagsdrama.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons