Annons
Nyheter

I huvudet på Thomas Bodström

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010

Vad trodde Thomas Bodström egentligen?

Han tjänar 2,2 millar (enligt senaste taxeringen), han är riksdagsledamot, alltså en verklig nyckelspelare – bland det finaste man kan vara i demokratin Sverige – och han tjurar som en taxvalp över att han inte får glassa i USA med familjen och vara pappaledig med sin sjuårige son?

Annons

Vilken värld lever han i?

Har Lennart inte lärt honom något vett?

Dags att göra som jag alltid gör när jag inte begriper: vi översätter till hockeyn:

Martin Thörnberg åker på semester till USA mitt under SM-slutspelet. En hel månad senare ringer han Fredrik Stillman och säger:

– Du, Stillman. Jag skulle vilja stanna kvar här ett tag till.

– Ett tag till?! Du har ju för fan missat det viktigaste av allt.

– Ja, men jag ska passa barn. Eventuellt.

– Passa barn? Är du helt dum i huvudet? Senast måndag morgon ska du infinna dig på kansliet i Kinnarps och förklara dig. Jag trodde att Owe åtminstone lärt dig någonting, men du är ju helt puckad!

– Jag har förklarat mig. Såg du inte mitt blogginlägg? Jag gillar USA, helt enkelt. Här är skithäftigt. Jag skulle vilja ta tjänstledigt från min position som anfallare. Jag menar: det borde ju finnas hur många ersättare som helst i laget. Kom igen nu, Stillman, för fan.

– Din förb...%&#€"#%. Inte en match till ska du göra, dit %("#"#!€. Sitt du däröver och lek med dina barn.

Annons

Dagarna senare "avslöjar" Sportbladet följande halvsnyftiga story:

DÄRFÖR OFFRADES THÖRNBERG

Nej, så går det nog inte till, ens i sportens skruvade värld – men det ger oss lite perspektiv på hur absurda vissa saker är.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons