Annons
Nyheter

Potatismos hade varit mer givande

Nyheter • Publicerad 14 oktober 2010

Jag försökte bara spela mitt spel.

Anders Lindbäck till nhl.com efter succédebuten med Nashville, som i natt bortaslog Chicago med 3–2.

Annons

Okej. Time-out. Nu har det gått lite för långt. Jag kan extremt motvilligt acceptera utespelare som klämmer ur sig den meningslösa "spela vårt spel"-klyschan i tid och otid. Men här står målvakten Anders Lindbäck framför en tv-mikrofon och miljontals tittare. Han har det fantastiska privilegiet att få säga precis VAD HAN VILL och så drämmer han till med "Jag försökte bara spela mitt eget spel".

Ärligt: det hade varit mer givande och definitivt roligare om han gjort blandade pruttljud, upprepade gånger sagt "potatismos" på svenska eller hälsat hem till sin gamla faster istället.

Men Lindbäck försökte alltså spela sitt eget spel.

Hmm. Intressant upplysning.

Vad skulle han annars ha gjort, liksom? Spelat som Patrick Roy , mixat med Brodeur och så lite Hasek ? Eller en öppnande Miller , följt av tre snabba Lundqvist och – som avslutning – en Luongo ?

Kom igen, Lindbäck. Bättre än så kan du.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons