Annons
Nyheter

Sean Avery är NHL:s svar på SD

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010

Räddningen har efter 69 dagar nått gruvarbetarna i Chile. För en av dem blir resan genom jordskorpan en mindre trevlig upplevelse, eftersom ett triangeldrama väntar ute i friheten .

Är det någon som betvivlar att Hollywood redan har ett manus färdigfilat här?

Annons

? ? ?

Steve Saviano .

Finns det en bättre spelare i hockeyallsvenskan just nu?

Jag tvivlar.

? ? ?

Rögle–Växjö 0–26.

Öhh-ni-borde-jö-skriva-lika-mycket-om-damhockey-som-om-herrhockey-folket får säga vad det vill, men resultat som detta är inget annat är ett Kalle Anka-resultat. Ovärdigt.

? ? ?

Svaret på Slagskottstävlingen: Pavel Bure , Jarome Iginla och Aleksandr Ovetjkin .

Vinnare blev Lena Rydh , Tobias Gustavsson och Ola Dahlstedt . Stort tack till Aftonbladets Mats Wennerholm som lottade ut fredagens värdekod nere i Globens katakomber.

Annons

? ? ?

Tingsryds AIF letar lägenhet i Växjö. Blir det en Messias eller en Vanlig Dödlig som flyttar in i den? Det är frågan. Närmast verkar David Fredriksson ligga. Fast var det inte en sniper Gusten var ute efter?

? ? ?

Islandersbacken James Wisniewski stängs av två matcher för den suga-kuk-gest han gjorde åt Sean Avery . NHL kände sig väl tvunget att visa att de – om uttrycket tillåts – har stake nog att utdela straff för obsceniterer även till andra spelare än just Avery.

För, precis som Avery själv sa:

– Föreställ er att jag skulle göra något sådant. De skulle skicka mig på rehabilitering.

Sannerligen: Sean Avery är NHL:s svar på Sverigedemokraterna: starkt begränsad hockeyspelare med mycket snack och liten verkstad som signum. Alla hatar honom. Alla mobbar honom. Alla tar alla chansen att bestraffa honom, eftersom han i princip är lovligt byte. Alla vill helst av allt blunda när någon är dum mot honom. Bara demokratiska principer och lagliga avtal gör att han ens får delta i ligans matcher.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons