Annons

Biskopens bekymmer

Vår biskop Fredrik, som är en klok man, är bekymrad över att dagens politik saknar kristna värdegrunder och driver förslag som särskilt drabbar den svage. Främst inriktar han sig på Sverigedemokraternas principprogram.
Debatt • Publicerad 9 november 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Hasse Holmberg

Det är förvisso inget jag heller gillar. Dock menar jag att kritiken särskilt måste riktas mot de övriga partier som nu helt backar upp SD. Att Moderaterna så oförbehållsamt gör det har ju sin grund i deras vurm för nationalkonservativa idéer. Däremot är det mycket förvånande att Liberalerna och Kristdemokraterna helt har övergett sin grundsyn på solidaritet, medmänsklighet och humanism. Tidigare ledare som Bengt Westerberg, Alf Svensson och Göran Hägglund måste väl på alla sätt ta avstånd från denna helomvändning.

Frågan är hur den kyrkliga nomineringsgrupp som har stor grund hos Kristdemokraterna kommer att agera framöver när de ska genomföra SD:s politik i församlingarna. För en centerpartist finns en etablerad genuin värdegrund som ser alla människors lika värde och där vi vill göra vårt land så gästvänligt som möjligt.

Anders Franzén (C)

Annons
Annons
Annons
Annons