Annons

Bra med ett förbud mot vattenskotrar

När det gäller vattenskotrar i Helgasjön hoppas jag att länsstyrelsens goda omdöme vinner över Växjö kommuns bristande omdöme.
Insändare • Publicerad 11 juni 2018
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Leif R Jansson / TT

I en artikel i Smålandsposten den 30 maj redogörs det om turerna kring förbudet av vattenskotrar i Helgasjöns naturvårdsområden. En vattenskoter kan vara ett utomordentligt hjälpmedel för Sjöräddningen och Räddningstjänsten.

För övriga som vill vistas på vattnet i Helgasjön är det en leksak. En leksak som ofta framförs i hög fart och med liten eller ingen hänsyn till övriga som vistas på sjön.

Annons

Att förbjuda vattenskotrar i naturvårdsområdena är mycket viktigt för att skydda djur- och fågelliv. Helgasjöns bestånd av bland annat fiskgjuse och storlom är unik och ska självfallet skyddas.

I artikeln sägs att Växjö kommuns överklagan baseras på att ”det skall inte spela någon roll om man sitter i båten eller på båten”.

Ett uttalande som tyder på begränsad erfarenhet om hur båtar respektive skotrar framförs på sjön. Jag påstår att båtförarna generellt är lika bra som skoterförarna är dåliga på att visa hänsyn på sjön och till dess djurliv.

Förhoppningsvis vinner länsstyrelsens, med landshövdingen i spetsen, goda omdöme över Växjö kommuns, med sina ”gröna” företrädares bristande omdöme.

Krister Bengtsson, Öjaby

Annons
Annons
Annons
Annons