unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bristande tillgänglighet inte förklaringen till hot och våld

Hot och våld på våra akutmottagningar har förekommit under en längre tid.
Roland Gustbée (M) tycker att Socialdemokraterna är ute och cyklar angående hoten och våldet på akutmottagningen i Växjö.
Roland Gustbée (M) tycker att Socialdemokraterna är ute och cyklar angående hoten och våldet på akutmottagningen i Växjö.
Foto: Arkivbild
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Trots omfattande åtgärder med ökad bevakning, låsning av dörrar, ökad kameraövervakning och ändrade regler för antalet medföljande inträffar fortfarande hotfulla situationer för våra medarbetare. Henrietta Serrate (S) uttalar sig i Smålandsposten att det inte räcker med vakter och att man måste se över tillgängligheten på akuten.

Det är naturligtvis viktigt att Region Kronoberg tillhandahåller en god tillgänglighet i alla verksamheter men som förklaring på den senaste tidens hot och våld är Socialdemokraterna ute och cyklar. Både andelen patienter som kommer in inom 60 minuter och andelen som kan lämna akuten inom fyra timmar var kortare 2020 än 2019. Pandemin har gjort arbetet på akuten mer komplicerat men det har kompenserats av att färre patienter har sökt sig dit, förmodligen av rädsla för smitta.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

2020 har framför allt präglats av en global pandemi vilket gjort att hela hälso- och sjukvården har påverkats. Flertalet av våra medborgare är också medvetna om, och förstående inför detta. Det är ett litet fåtal personer som uppträder otrevligt mot vår personal. Orsakerna till hotfullt beteende kan ha olika orsaker, men ska aldrig tolereras.

Det viktiga är att våra medarbetare känner sig trygga på arbetet och kan utföra sina arbetsuppgifter så att kronobergarna kan få den goda vård som vi förväntar. Därför fortsätter arbetet med trygghetsskapande åtgärder. Närmast ligger en utbildning om hot och våld som fick skjutas upp i våras på grund av pandemin.

Roland Gustbée (M), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Kommun lägger 1,4 miljoner på förnya återvinningscentral

Slänga avfall

Kommun lägger 1,4 miljoner på förnya återvinningscentral

Ska göras mer lättillgängligt för alla som slänger avfall.

Delade meningar om miljoner till Kronoberg

Höstbudgeten

Delade meningar om miljoner till Kronoberg

”Det är ett tydligt mångmiljonregn över Kronoberg”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) om höstbudgeten gällande vårt län. ”Det är en spretig budget”, säger riksdagsledamot Katarina Brännström (M).

Ofarlig knöl visade sig vara cancer – tre år senare

Lex Maria

Ofarlig knöl visade sig vara cancer – tre år senare

En förändring i ena bröstet hos en patient bedömdes 2016 vara godartad. Tre år senare var beskedet ett annat.

Lyxig villa för 7,5 miljoner Växjös hetaste bostad

Hemnet

Lyxig villa för 7,5 miljoner Växjös hetaste bostad

En lyxutrustad villa i Växjö för 7,5 miljoner. Det blev förra veckans hetaste bostad i länet.

Minst antal coronapatienter på sjukhus sedan i mars

Region Kronoberg

Minst antal coronapatienter på sjukhus sedan i mars

Under helgen har tre covid-patienter fått lämna länets sjukhus.

Susanne Jansson.

Kultur

På gränsen mellan spänning och skräck

Havet skrämmer och lockar, och Susanne Jansson balanserar skickligt på gränsen mellan det naturliga och övernaturliga, skriver recensenten Bella Stenberg.