Annons

Centerpolitiker i debatt: Framtiden för Solgården i Göteryd

Solgården är ett av våra mycket uppskattade särskilda boenden i Älmhults kommun. För Centerpartiet är det en hjärtefråga att vi har äldreboenden på flera håll i kommunen, detta har vi drivit i många år, skriver flera centerpartister i en debattartikel på SMP Opinion.
Debatt • Publicerad 3 maj 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Solgården Göteryd.
Solgården Göteryd.Foto: Lisa Dahlgren

Därför är Solgårdens utveckling en av våra viktigaste frågor och tack vare Centerpartiets plats i kommunledningen är det beslutat att Solgården ska vara kvar och utvecklas.

Göteryds församling har lämnat konkreta förslag om att utveckla Solgården som ett center inte bara för äldre med behov av särskilt boende, utan också en plats där man kan ha sammankomster för hela bygden där alla åldrar kan träffas. Dessa idéer ska nu ges en seriös prövning för att se vad vi kan göra tillsammans. Självklart i samverkan med personal och boende på Solgården!

”Alltså behövs flera olika sorts boenden, för olika behov, men också möjligheter att träffas och ha social gemenskap.”
Annons

Just nu riktas stort fokus mot framtidens äldreboende i Älmhult. Till exempel har vi i Älmhults kommun färre platser för trygghetsboenden eller seniorboenden, jämfört med andra kommuner, något som många medborgare har efterlyst.

Många vill bo kvar i egna hem i tätort eller på landet, i hus eller lägenhet. Vi behöver hitta ett sätt för fler att bo kvar hemma och fler boenden anpassade för äldre. Hemtjänsten underlättar men man behöver öka social gemenskap, och för trygghet.

Alltså behövs flera olika sorts boenden, för olika behov, men också möjligheter att träffas och ha social gemenskap. Detta ligger Centerpartiet varmt om hjärtat precis som utvecklingen av Solgården.

Yvonne Jonsson, C

Nusreta Nilsson, C

Vidar Lundbeck, C

Peter Varland, C

Annons
Annons
Annons
Annons