Annons

Debatt: ”Allmänheten vill och bör ha möjlighet att simma även under våra tävlingar”

Växjö Simsällskap är positiva till den planerade, nya simhallen på Bäckaslöv men är tveksamma till kommunens nuvarande planer gällande antalet bassänger och deras utformning.
Debatt • Publicerad 9 mars 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi uppmanar därför kommunen att lyssna på våra behov och göra nödvändiga justeringar i planerna för att säkerställa att den nya simhallen blir en tillgång för hela Växjös invånare”, skriver i debattartikeln.
”Vi uppmanar därför kommunen att lyssna på våra behov och göra nödvändiga justeringar i planerna för att säkerställa att den nya simhallen blir en tillgång för hela Växjös invånare”, skriver i debattartikeln.Foto: Lena Gunnarsson

Det är med stor förväntan och glädje vi i Växjö Simsällskap har sett fram emot den nya simhallen som kommunen planerar att bygga. Tyvärr är vi dock djupt tveksamma till kommunens nuvarande planer gällande antalet bassänger och deras utformning.

Vi har från första stund varit tydliga med våra behov gentemot kommunen: en 50-metersbassäng, en separat hoppbassäng och flera bassänger avsedda för simskola. Det är av oerhörd vikt för Växjö som stad, och särskilt för Växjö Simsällskap, att ha separata bassänger för simning och simhopp. Att välja kommunens alternativ skulle göra det svårt, om inte omöjligt, för allmänheten att simma samtidigt som det pågår tävlingar i simning, konstsim eller simhopp.

”Det är avgörande att vi satsar rätt från början för att främja simidrott och möjliggöra för alla att ta del av den nya simhallen på ett inkluderande sätt.”
Ryan Provencher, ordförande i Växjö SS.
Ryan Provencher, ordförande i Växjö SS.Foto: Pressbild: Frida Yman
Annons

Vi är övertygade om att allmänheten verkligen vill och bör ha möjlighet att simma även under våra tävlingar. Det är avgörande att vi satsar rätt från början för att främja simidrott och möjliggöra för alla att ta del av den nya simhallen på ett inkluderande sätt.

Vi uppmanar därför kommunen att lyssna på våra behov och göra nödvändiga justeringar i planerna för att säkerställa att den nya simhallen blir en tillgång för hela Växjös invånare. Det är genom att satsa på rätt resurser och faciliteter som vi kan skapa en simanläggning som gynnar såväl motionärer som tävlingssimmare, och som på lång sikt bidrar till en sund och aktiv livsstil för alla.

Ryan Provencher

Ordförande Växjö Simsällskap

Annons
Annons
Annons
Annons