Annons

Debatt: ”Äntligen kommer det att satsas på förskolan i Tolg”

”Nu har ett beslut om hyresavtal fattats av utbildningsnämnden och förskolan ska kunna byggas ut från 31 till 40 elever.”
Det berättar Tina Sturesson (C) och Teo Lindahl (C) i en debattartikel.
Debatt • Publicerad 27 maj 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tina Sturesson (C), politiker i Växjö.Foto: Daniel Johansson

Centerpartiet konstaterar med glädje att det äntligen kommer satsas på förskolan i Tolg. Vi har under många år sett hur barnfamiljer flyttat till Tolg, barnkullarna växer och förskolan har blivit alldeles för liten. Bygden blomstrar och det stora engagemanget är en stor tillgång nu när Tolgs Föreningslokal kan hjälpa till att bygga ut förskolan.

Föreningslokalens styrelse har länge varit beredda att bygga ut men det har saknats ett hyresavtal med kommunen. Nu har ett beslut om hyresavtal fattats av utbildningsnämnden och förskolan ska kunna byggas ut från 31 till 40 elever.

”Växjö kommun har en attraktiv landsbygd och det innebär att flera skolor och förskolor blivit för små.”
Annons

Växjö kommun har en attraktiv landsbygd och det innebär att flera skolor och förskolor blivit för små. Våra barnfamiljer får problem när barnen inte får plats och därför måste snabba beslut tas för att hitta lösningar. Det behövs fler platser i Kalvsvik och vi måste hitta nya lösningar för skolorna i Tävelsås och Vederslöv.

Centerpartiet kommer fortsätta vårt envisa arbete för att utveckla våra skolor och förskolor på landsbygden.

Tina Sturesson (C), ledamot Utbildningsnämnden

Teo Lindahl (C), ersättare Utbildningsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons