Annons

Debatt: ”Kläm inte in fler elever på Prästängen!”

Ingen Alvestabo har väl kunnat undvika att se hur trafiksituationen vid Prästängsskolan ser ut och inte heller den trångbodhet som eleverna vid denna skola får leva med. Utomhusmiljön är inte bara otillräcklig utan direkt livsfarlig med höga nivåskillnader där lösa betongblock har en benägenhet att lossna och kan orsaka skador på lekande elever.
Debatt • Publicerad 12 april 2023 • Uppdaterad 14 april 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Prästängsskolan.
Prästängsskolan.Foto: Anna Karolina Persson

Utbyggnaden på östra Alvesta kräver nu fler platser för både förskola och skola men i stället för att anamma vårt förslag om en ny skola och förskola på Spåningslanda 4 (öster om Fornvägen i höjd med Skogskyrkan) röstar nu den sittande majoriteten fram ett förslag, som utökar elevtalet på Prästängen till 600.

Varför socialdemokrater, centerpartister, vänsterpartister och kristdemokrater låser sig vid ett förslag som redan är förlegat. Varför lyssnar man inte på elever, lärare, närboende och föräldrar som är medvetna om att Prästängsskolans lokalisering var fel redan från början? Varför tar man ingen hänsyn till alla de väljare som de faktiskt skall representera? Är det bara så att andra politiker utanför majoriteten har ett bättre förslag och därför har man så svårt att svälja det?

Annons

Istället framhärdar man och vill bygga en förskola jämte soptippen. Ett förslag som redan stött på patrull av många olika skäl. Behovet av närhet till den del av Alvesta som expandera och utgör underlaget för expansionen inom skola och förskola borde vara grundläggande. Den expansionen sker på Spåningslanda och i Lekaryd/Hanaslöv!

Med en skola på Spåningslanda behövs inte dyra omplaceringar under byggnationen.

Goda angöringar för både elever och skolpersonal. Inga störningar för närboende. Tillgång till strövområden i omedelbar anslutning till skola och förskola i en miljö som tilltalar varje ansvarskännande människa.

Är det inte dags för Per Ribackes gäng att bita huvudet av skammen och göra det som är bäst för Alvesta, dess invånare och skol- och förskoleelever. Gör om och gör rätt innan det är försent.

För Alvesta alternativet: Lars-Olof ”Zona" Franzén, Jan-Erik Svensson, Anna Rydell, Kent Flink och Elisabeth Berggreen-Clausson

Annons
Annons
Annons
Annons