Annons

Debatt: ”Nej till utvidgning av parkeringszon två”

Allianspartierna i Växjö kommun – Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna – säger nej till kommunstyrets beslut om att införa parkeringsavgift på fler områden.
Debatt • Publicerad 17 april 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi ser inte att det i samtliga berörda områden råder sådana trafikproblem att en utvidgning är motiverad.”, skriver Allianspartierna i Växjö kommun.
”Vi ser inte att det i samtliga berörda områden råder sådana trafikproblem att en utvidgning är motiverad.”, skriver Allianspartierna i Växjö kommun.Foto: Anna Karolina Persson

Allians för Växjö säger nej till en utvidgning av p-zon 2 på områdena Öster, Väster, Norr och Söder. Vi ser inte att det i samtliga berörda områden råder sådana trafikproblem att en utvidgning är motiverad.

Det beslut som styret i Växjö har fattat kommer att få stora konsekvenser bland annat för personer som bor i delar av Växjö där äldre byggnation inte har fysisk möjlighet att husera de boendes bilar inom fastigheten. Exempel på ett sådant område är Pär Lagerkvists väg där många av de boende tvingas parkera på gatan för att parkeringsplatser saknas på fastigheten. Dessa personer kommer nu att få betala 800 kronor i månaden och ändå inte vara garanterade en plats i närheten av sitt boende.

”Vi säger också nej till höjningen av kostnaden för månadskortet från 650 kronor till 800 kronor.”
Annons

Vi menar att detta är orimligt och kommer nu att göra vad vi kan för att åtminstone införa så kallad boendeparkering, där de som bor på aktuell gata får ett rabatterat pris på sitt månadskort.

Vi säger också nej till höjningen av kostnaden för månadskortet från 650 kronor till 800 kronor. Vi menar att 650 kronor är ett rimligt pris och med nuvarande regler om att maxtaxan för att parkera i zon 2 är 40 kronor per dag så försvinner också de ekonomiska incitamenten för att köpa månadskort helt och hållet.

Jon Malmqvist (KD)

Lars-Göran Svensson (M)

Rickard Karlsson (L)

Annons
Annons
Annons
Annons