Annons

Debatt: ”Vi är är glada över den fortsatta dialogen med Växjö kommun”

Växjö Simsällskap vill i en debattartikel framhäva det positiva som kommunen gör för simsällskapet gällande planerna på en ny simhall.
Debatt • Publicerad 30 april 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nya stadsdelen i Bäckaslöv i Växjö. På tomten på andra sidan Bäckaslövsesplanaden planearas den nya simhallen att byggas.
Nya stadsdelen i Bäckaslöv i Växjö. På tomten på andra sidan Bäckaslövsesplanaden planearas den nya simhallen att byggas.Foto: Jonas Engman

Det har varit mycket diskussioner den senaste tiden angående den nya simarenan i Växjö och dess placering. Det är av denna anledning som vi vill skriva detta för att framhäva den positiva del kommunen gör för Växjö Simsällskap och Växjös allmänhet. Vi i Växjö Simsällskap är glada över den fortsatta dialogen med Växjö kommun angående den nya simarenan i Växjö. Det är viktigt att påpeka att vårt engagemang och samarbete har pågått under en längre tid. Vi har under en tid haft givande diskussioner där vi betonat behovet av flera bassänger, inklusive en 50-metersbassäng för simning samt en separat hoppbassäng som kan även användas för motionssimning.

”Vi ser fram emot att fortsätta att vara en aktiv del av processen”

Även ämnen som landträningens yta, läktarplatser, önskade modeller av startpallar och ett kansli i samma byggnad har varit föremål för våra samtal. Den långsiktiga satsningen kommer att vara avgörande för utökat sim kunskapsnivåer och simsportens fortsatta utveckling i vår region. Vi ser fram emot att fortsätta att vara en aktiv del av processen och att tillsammans skapa en anläggning som kommer att vara till nytta för både våra medlemmar och allmänheten.

Växjö Simsällskap

Annons
Annons
Annons
Annons