Annons

Du behöver inte vara ensam

Den senaste tiden har vi vid minst två tillfällen läst insändare i Smålandsposten om ofrivillig ensamhet eller ensamhet bland äldre. Det är en sorglig läsning.
Debatt • Publicerad 9 januari 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SPF Seniorerna välkomnar alla seniorer in i sin gemenskap.
SPF Seniorerna välkomnar alla seniorer in i sin gemenskap.Foto: Janerik Henriksson/TT

Du behöver inte vara ensam. Vi i SPF Seniorerna vill påminna om att vi finns och välkomnar alla seniorer in i vår gemenskap. I Kronobergs län finns 34 SPF-föreningar. Du finner kontaktuppgifter till dem lätt på vår hemsida. Om du inte har tillgång till Internet så kanske en vän, barn eller annan i din närhet vill hjälpa dig att hitta närmaste förening.

Vi kan givetvis inte ersätta en förlorad make eller maka, men vi kan erbjuda social gemenskap, intressanta föreläsningar, dans, resor och mycket annat intressant och roligt.

Annons

Förutom SPF Seniorerna som vi tillhör, finns flera andra organisationer som erbjuder medlemskap och gemenskap såsom Aktiva Seniorer, PRO, Senioruniversitetet, SKPF, RPG och många studieförbund som bedriver verksamhet på både dag- och kvällstid.

Seniorguiden som delas ut till alla hushåll i Växjö kommun och som vi tror har motsvarigheter i Kronobergs övriga kommuner innehåller många värdefulla upplysningar och möjligheter till samvaro, bland annat om mötesplatser.

Om du använder digitala verktyg så erbjuder vi i SPF Seniorerna en app (Mötesglädje) där du kan få kontakt med andra människor som även de vill ha kontakt. Där finns möjlighet att samtala med andra människor, att chatta och att ta del av andras evenemang av allehanda slag.

I SFP Seniorerna Kronobergsdistriktet arbetar SPF-föreningarna i Markaryd och Ryssby i projekt som finansieras av Allmänna Arvsfonden och Socialstyrelsen. Du är varmt välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen för SPF Seniorerna i Kronoberg så ska vi mer än gärna lotsa dig vidare till den eller de föreningar du vill komma i kontakt med.

Jan Johansson, distriktsordförande SPF Seniorerna Kronoberg

Eréne Svensson, vice ordförande SPF Seniorerna Kronoberg

Annons
Annons
Annons
Annons