Annons

Grundlurad vänster

Christer Svensson (SD) svarar på Eva-Britt Svenssons (V) debattartikel ”Vi håller vad vi lovar!” (Smålandsposten den 27/11).
Replik • Publicerad 1 december 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christer Svensson anser att hans Sverigedemokraterna är det mest pensionsvänliga partiet.
Christer Svensson anser att hans Sverigedemokraterna är det mest pensionsvänliga partiet.Foto: Janerik Henriksson/TT

Vi håller vad vi lovar, skriver Eva-Britt Svensson. Problemet är att det helt enkelt inte stämmer. Varken Sverigedemokrater eller Vänsterpartiet sitter med i pensionsgruppen. Vilket är ett demokratiskt haveri i sig men det är en annan historia.

Någon höjning av bostadstillägget finns inte med i vare sig regeringens eller SD:s, M:s och KD:s budgetar. Socialdemokraterna kommer att lägga en ändringsbudget 2022. Den ändringsbudgeten ska underkasta sig riksdagen och som alla vet finns det ingen majoritet för vänsterbudgetar. Om Centerpartiet än en gång vänder kappan efter vinden och röstar med S, MP och V, ja först då kan den vinst som Eva-Britt redan utropat bli verklighet.

Annons

Vänsterpartiet har alltså inte vunnit något alls. Man målar upp en möjlig vinst i framtiden som en säker vinst i dag för att motivera varför Vänsterpartiet återigen agerar dörrmattor till Socialdemokraterna.

Det är ändå beundransvärt att V liksom Annie Lööf tidigare lyckats med att måla upp ett solklart nederlag till en vinst i medierna och under tiden lyckas övertyga sig själv till den grad att hon utstrålar seger.

Det mest pensionsvänliga partiet, det är vi Sverigedemokrater. Vi har gått fram med en höjning av pensionen med 1 000 kronor i månaden. Den nya konservativa budgeten gick igenom för första gången vilket är en historisk milstolpe. Även om vi inte når upp till SD:s eget yrkande får 700 000 pensionärer mer med vår budget än med regeringens.

Christer Svensson (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons