Annons

Insändare: Sluta köra barnen till skolan

Jag bor i närheten av Hovshagaskolan i Växjö och blir upprörd varje dag jag är hemma och får bevittna trafiksituationen runt skolan. Den är livsfarlig.
Insändare • Publicerad 8 maj 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag ser många föräldrar till barn som bor i kvarteret eller i angränsande kvarter som kör sina barn till och från skolan. Detta skapar massor av farliga situationer för de barn som går eller cyklar.

Hovshagaskolan ligger i ett villakvarter, omgärdat av massor av bra gångvägar där det är säkert för barnen att ta sig fram. Men den stora risken skapar alla föräldrar genom att fara i bilar in och ut, parkera som om de aldrig gått i körskola, backa runt hörn där barnen susar fram, stannar på infarter, blockerar uppsynen.

Annons

Jag blir chockad att det inte händer olyckor här. Många föräldrar är dessutom stressade och håller inte hastigheten.

Om nu alla kan sluta köra sina barn (givetvis inte de som inte har promenadavstånd till skolan) så får vi en mycket mer trafiksäker situation vid skolorna. Föräldrarna skapar ju själva rädslan till att inte våga släppa ut sina barn i trafiken. Det är inte farligt att stiga upp en kvart tidigare på morgonen för att följa sitt barn till skolan/förskolan till fots eller med cykel. Snälla föräldrar tänk till innan det händer våra barn någonting.

Upprörd Hovshagabo

Om nu alla kan sluta köra sina barn (givetvis inte de som inte har promenadavstånd till skolan) så får vi en mycket mer trafiksäker situation vid skolorna, skriver signaturen Upprörd Hovshagabo.
Om nu alla kan sluta köra sina barn (givetvis inte de som inte har promenadavstånd till skolan) så får vi en mycket mer trafiksäker situation vid skolorna, skriver signaturen Upprörd Hovshagabo.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Annons
Annons
Annons
Annons