Annons

Lätt att ställa sig vid sidan om och klaga

Svar till ”Uppvidingebo” (Smålandsposten den 24/11).
Replik • Publicerad 26 november 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Orsaken till att politikerna i Uppvidinge vill ta fram ett policydokument gällande etiska regler är de hotbrev som inkommit under 2020. Dessa hot kan ha, med betoning på ”kan ha”, bottnat i uttalanden i den politiska debatten. Där tonen ibland kan låta vass, men inte är menad så. Riktad mot åsikter, men inte ämnad som personangrepp.

Detta kan eventuellt uppfattas av någon utomstående, som ser det som fritt fram, för fortsatta angrepp som kan ta sig olika uttryck. Senast i hotbrev under 2020. Därför är det viktigt att vi noga väljer våra ord i den politiska debatten, men ändå kan ha ”högt i tak”.

Annons

Uppvidinge är en bra, framgångsrik kommun, som många talar gott om. Vi har ett blomstrande näringsliv, förhållandevis låg arbetslöshet, bästa skolrankingen i Kronoberg: plats 44 i landet! God vård och omvårdnad. I stort sett nöjda, trygga invånare enligt enkätundersökningar.

Det finns mycket att arbeta med, som framtagande av tomter till bostäder och företag. Upprustning av gamla, slitna lokaler, utveckling av fritids- och föreningsliv, ständig förbättring av våra kommunala verksamheter, ett ansvarsfullt, framåtriktat miljö- och klimatarbete et cetera.

Till detta behövs politiker! Tyvärr ringlar inte köerna långa av sökande till något parti. Det är lätt att ställa sig vid sidan om och i negativa toner anklaga aktiva politiker för ett dåligt arbete. Nej, det bästa du kan göra, bästa ”Uppvidingebo”, är att ansluta dig till något parti och bidra till ett bättre arbete!

Margareta Schlee (M), gruppledare för Uppvidingemoderaterna

Anders Käll (M), vice ordförande i kommunstyrelsen

Annons
Annons
Annons
Annons