Annons

Nej till nytt sjukhus i Räppe

Vänsterpartiet i Region Kronoberg drev frågan om att ett beslut om nytt sjukhus i Räppe skulle tas efter valet i september 2022. Vi fick inte gehör för detta förslag. Tid fanns att vänta ett halvår ansåg vi. Dessutom är det en demokratifråga.
Debatt • Publicerad 1 september 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjö lasarett.
Växjö lasarett.Foto: Elvedin Basic

När ett ärende av den här storleken väcks och när allmänintresset är så stort som i denna fråga, bör de förtroendevalda ge medborgarna möjlighet att påverka. Det är dessutom en stor ekonomisk fråga som naturligtvis kommer att påverka sjukvården, personalfrågor med mera för väldigt lång tid. Den för allmänheten viktiga frågan om ”Nära vård”, alltså primärvården, och tillgängligheten till våra vårdcentraler kommer också att påverkas.

Men misströsta inte! Ärendet måste komma upp för nytt beslut i regionfullmäktige när den så kallade Fas 2 ska inledas. Ställ därför frågor till de som kandiderar till regionfullmäktige om hur de kommer att ställa sig till nytt beslut i regionfullmäktige om sjukhus i Räppe. Framför allt till de partier som i tidigare beslut röstat för nytt sjukhus i Räppe, alltså M, C, KD, S och SD.

Annons

För Vänsterpartiets kandidater är det fullständigt klart att vi ånyo kommer att rösta ja till ombyggt, tillbyggt och renoverat sjukhus på nuvarande plats men klart nej till nytt sjukhus i Räppe.

Påminner om ordspråket: ”Bättre att stämma i bäcken än i ån”!

Eva-Britt Svensson, Vänsterpartiet

Annons
Annons
Annons
Annons