Annons

Nu måste något hända!

Svar till Socialdemokraterna i Uppvidinge kommun, (Smålandsposten den 9/10) men speciellt till Marie, Niklas och Jan!
Replik • Publicerad 15 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Älghultskolan.
Älghultskolan.

Det är lätt att slå sig för bröstet och tycka att man själv är bra. Men folk i allmänhet är inte intresserade av smutskastning och anklagelser politiska partier emellan. Man vill veta vad som ska göras. Vi sitter nog alla politiska partier i Uppvidinge i samma båt! Ingen – i opposition eller i majoritet – har hittills lyckats vare sig reparera i större omfattning eller lägga ner Älghultsskolan.

Senaste förslaget om nedläggning av Älghultsskolan kom 2019, därefter lades ett uppdrag om en objektiv skolstrukturutredning och nu senast fick vi ett utlåtande om skolbyggnadernas kvalitet på Älghultsskolans högstadium.

Annons

Ekonomi och undervisningskvalitet säger att för små skolor blir dyra och det är svårt att få utbildad personal. Men folkvalda lokalpolitiker måste också ta med i sin bedömning avstånd/närhet till skolor och skolans betydelse på en ort. Vilket även det innebär ett kvalitetsbegrepp.

Nyligen lyssnade jag på ett föredrag av före detta generaldirektören Anne-Marie Begler, som tydligt uttalade följande: ”Sluta utred! Det finns så många utredningar! Gå till verkställighet! Gör något!”

Och det är precis just det som måste ske nu! Vi måste sätta spaden i jorden på flera orter i kommunen. Våra företagare är de bästa förebilderna för företagsamhet, att få något gjort! Måtte detta smitta av sig på oss politiker! Nu måste något hända! Något som är bra för kommunen!

Margareta Schlee (M), gruppledare UppvidingeModeraterna

Annons
Annons
Annons
Annons