Annons

Redo att hålla Växjö tryggt

Ingen ska behöva känna sig otrygg på våra gator eller i det egna hemmet. Sverige ligger i Europatoppen vad gäller dödsskjutningar. Utvecklingen i vårt land saknar motstycke. Växjö är dessvärre inte förskonat. Vi ser samma trend i vår kommun där vi regelbundet hör om misshandel och våld.
Debatt • Publicerad 12 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag anser att det är inte mycket värt om människor inte kan leva och verka i ett tryggt och säkert samhälle, skriver Ricardo Chavez.
Jag anser att det är inte mycket värt om människor inte kan leva och verka i ett tryggt och säkert samhälle, skriver Ricardo Chavez.Foto: Johan Nilsson/TT

Problemen har eskalerat under den socialdemokratiska regeringen. Brist på klarsynthet och initiativ, behöver bytas mot ny regering med handlingskraft och tydliga målsättningar. Vi vill se en rad åtgärder på nationell nivå, exempelvis; straffskärpningar, avskaffande av straffrabatten för alla över 18 år, slopad mängdrabatten. Och polislönerna behöver höjas för att fler ska stanna i yrket.

Lokalt i Växjö, kan vi göra ytterligare insatser för tryggheten i vår kommun. Vi kristdemokrater vill fortsätta stärka våra förebyggande insatser genom en bra socialtjänst, föräldrastödsprogram och social brottsprevention. Kommunens fältverksamhet behöver stärkas ytterligare i samverkan med andra trygghetsskapande aktörer som Växjö Charity Trygga.

Annons

Parallellt med de förebyggande insatser vill vi öka tryggheten genom till exempel trygghetskameror på strategiska platser. En åtgärd som både bidrar till förstärkt trygghet och underlättar för det polisiära lagföringsarbetet vid begångna brott. Paragraf 3-områden bör användas strategiskt och i större utsträckning för att för att ge ordningsvakter bättre befogenheter.

Jag anser att det är inte mycket värt om människor inte kan leva och verka i ett tryggt och säkert samhälle. Växjö ska vara en trygg kommun för både dig, våra barn och äldre.

Ricardo Chavez, ordförande Kristdemokraterna Växjö

”Kommunens fältverksamhet behöver stärkas ytterligare i samverkan med andra trygghetsskapande aktörer som Växjö Charity Trygga.”
Annons
Annons
Annons
Annons