Annons

Replik: ”Nästa gång kanske C röstar för fasta lokaler för Folktandvården i Ryd?”

Det svarar Magnus Carlberg (S) i ett svar till Britt-Louise Berndtsson (C).
Debatt • Publicerad 27 mars 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Magnus Carlberg (S).
Magnus Carlberg (S).Foto: Elvedin Basic

Vi socialdemokrater håller med Britt-Louise Berndtsson (C) och tycker också att det är viktigt att Folktandvården i Ryd får riktiga lokaler igen. Tandvården ska vara tillgänglig för alla kronobergare oavsett var man bor. Vi anser att Folktandvården även fortsättningsvis skall finnas i Ryd och därför behöver arbetet med att hitta nya lämpliga lokaler för Folktandvården i Ryd inledas.

Därför lämnade Socialdemokraterna in ett nämndinitiativ på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde den 24 januari om att ge förvaltningen i uppdrag att undersöka nya lokaler för Folktandvården i Ryd.

”Ett beslut som inte kan tolkas på något annat sätt än att man inte ville bifalla Socialdemokraternas förslag att omgående undersöka nya fasta lokaler för Folktandvården i Ryd.”
Annons

På hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i februari beslutade nämnden att inte bifalla nämndinitiativet utan istället tillsätta en utredning av hela Folktandvården. Utredningen ska redovisas till nämnden först i oktober. Ett beslut som inte kan tolkas på något annat sätt än att man inte ville bifalla Socialdemokraternas förslag att omgående undersöka nya fasta lokaler för Folktandvården i Ryd.

Det var Centerpartiet, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna som röstade emot förslaget om att hitta nya lokaler för Folktandvården i Ryd.

Det är därför glädjande att läsa att du, Britt-Louise, som centerpartist, lyfter denna viktiga fråga och vi hoppas att du lyckas få gehör bland dina partivänner. Om Centerpartiet hade röstat för vårt nämndinitiativ i februari hade förslaget förverkligats. Därför kommer vi nu att lämna in nämndinitiativet på nytt på nästa nämndsammanträde i maj. Då hoppas vi på stöd från Centerpartiet så att vi kan få igång arbetet med att få nya lokaler till Folktandvården i Ryd.

Magnus Carlberg (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons