Annons

Respektlöst agerande av M i fullmäktige

Vid senaste fullmäktige i Älmhult var representanter från EU-kontoret Nordost inbjudna för att hålla ett föredrag om EU och dess grundläggande principer.
Debatt • Publicerad 2 mars 2018
Eva Ballovarre (S) skriver att Moderaternas agerande i på senaste fullmäktige i Älmhult var respektlöst.
Eva Ballovarre (S) skriver att Moderaternas agerande i på senaste fullmäktige i Älmhult var respektlöst.

Älmhult har de senaste åren beviljats mer än 15 miljoner kronor i bidrag, så det är angeläget för oss att vara uppdaterade på hur vi ska kunna nyttja dessa medel på bästa sätt.

Döm av min förvåning när moderaterna, påhejade av kristdemokraterna, yrkar att föredraget ska flyttas till sist på sammanträdet så att ledamöterna kan gå hem. Motiveringen var att de som arbetat under dagen inte ”orkade” lyssna. Ärendelistan med schema var utskickad i god tid, så de som läst handlingarna var väl införstådda med mötets dagordning.

Annons

För min egen del gick jag upp klockan 05.30, var på jobbet klockan 07, hade 30 minuters lunch, pausade visserligen lite för att hämta mina barn på förskolan och lämna över till barnvakten, men sen var det åter på kommunhuset. Dagen efter ringer klockan samma tid igen. Trots detta går jag gladeligen till fullmäktige. Jag är stolt och ödmjuk över att vara vald av kommunens invånare och tar ansvar för detta förtroende.

Jag upplevde att Moderaterna och Kristdemokraterna inte visade respekt varken för föreläsarna som hade kommit till oss eller för de som valt dem till sina platser. Lämpligare hade det varit att komma med ett förslag om att se över tiderna för fullmäktige – ska det i stället ligga på dagtid?

Summan av Moderaternas utspel blev att mötet blev 15 minuter längre eftersom votering begärdes och att i alla fall jag fick skämmas inför hur vi behandlade de föreläsare som kommit till oss.

Eva Ballovarre (S), kommunstyrelsens ordförande i Älmhult

Annons
Annons
Annons
Annons