Annons

SD går ett steg längre i satsningarna på aktiviteter

I novembers budgetdiskussion var det tre olika förslag uppe för debatt och SD Växjös förslag investerade stort i kultur- och fritidsnämnden, inklusive specifika insatser för de äldre.
Replik • Publicerad 7 december 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I en debattartikel skrev Jon Malmqvist (KD) om kommunens satsningar för Växjös föreningsaktiva äldre. Christer Svensson (SD) och Alexander Harréns (SD) tycker att satsningen är bra men hade velat se mer.
I en debattartikel skrev Jon Malmqvist (KD) om kommunens satsningar för Växjös föreningsaktiva äldre. Christer Svensson (SD) och Alexander Harréns (SD) tycker att satsningen är bra men hade velat se mer.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vi Sverigedemokrater är helt överens med blågröna Växjö, inklusive Jon Malmqvist (KD), om att prioritera medel till aktiviteter för äldre. Även om vårt budgetförslag inte gick igenom är vi glada att det redan satsas extra på aktiviteter för äldre i Växjö så snart efter budgetdebatten.

Även om SD Växjös budgetförslag var det mest ekonomiskt konservativa tillförde vi mest ekonomiskt medel till aktiv fritid i kultur- och fritidsnämnden. Vi vill hellre se friskvård än sjukvård och vi gjorde miljonsatsningar på aktiviteter för ungdomsidrott, äldre, motorsport och hästsport, utöver det de blågröna hade med i sin budget.

Annons

Vi skjuter till extra medel till snöskottning och halkbekämpning av cykelbanor där andra partier drar in och som tidigare nämnt gör vi även satsning inom skolmatbespisning.

SD Växjös förslag var ett ökat driftbidrag till Växjö Boulehall på Arenastaden. Och möjlighet att bygga en boulebana på Östra IP där vi lagt märkte till att det redan i dag spelas boule på befintlig grusplan. Att främja integrationen i motorsporten, som mottagits positivt, är fortfarande i sin linda. 
Vi Sverigedemokrater är övertygade om att det råder stor politisk enighet i frågan.

En god hälsa genom hela livet kräver sin dagliga aktivitet. Att hitta mål och mening i coronatider med inställda evenemang är inte lätt men kan vi förbättra för äldres hälsa genom riktad satsning är det en morot i sig.

Christer Svensson, ledamot för SD i kultur och fritidsnämnden

Alexander Harréns, ersättare för SD i kultur och fritidsnämnden

”Att hitta mål och mening i coronatider med inställda evenemang är inte lätt men kan vi förbättra för äldres hälsa genom riktad satsning är det en morot i sig.”
Annons
Annons
Annons
Annons