Annons

SD i replik: Vår budget är i paritet med Kulturskolans verksamhet

Margareta Schlee (M) fruktar en kulturell öken i Uppvidinge under det nya SD-ledda styret. Men i så fall är det ju Margareta som själv varit med och skapat denna öken, replikerar Robert Fredriksson (SD), ordförande för barn- och utbildningsnämnden.
Debatt • Publicerad 12 maj 2023
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Robert Fredriksson (SD).
Robert Fredriksson (SD).Foto: Elvedin Basic

Då de medel som föreslås anslås till kulturskolan i Uppvidinge kommun 2024 är i paritet med vad Uppvidinges kulturskola bedrivit verksamhet för de senaste åren får vi verkligen hoppas att det inte är öken, för i sådana fall har Margareta under sin tid i styre tillsammans med Socialdemokraterna i Uppvidinge skapat nämnd öken.

”Låt oss hellre först upptäcka behovet och sen tillgodose det.”

Självklart ska vi gemensamt verka för att Kulturskolan i Uppvidinge har en bred och attraktiv verksamhet. Men vi bör inte låta budgeterade medel ligga och vänta på att eventuellt bli använda. Låt oss hellre först upptäcka behovet och sen tillgodose det.

Annons

Tillsammans behöver vi fundera över hur vi vänder trenden de senaste åren med sviktande elevantal inom kulturskolans verksamhet och hur vi stöttar ett utbud som är tillgängligt för alla och ger så mycket glädje och gemenskap som möjligt för i första hand våra barn och unga. Men även alla oss andra som får möjlighet att ta del av de alster, föreställningar och uppvisningar som skapas.

Robert Fredriksson, ordförande Barn och Utbildningsnämnden Uppvidinge kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons