Annons

SD värnar den lilla människan

Riksdagskandidaten Oliver Rosengren ger vilseledande information på sociala medier i sin valkampanj genom att hävda att vi är ett bidragsparti. För Moderaterna gäller arbetslinjen framför allt annat. Det finns dock en verklighet som herr Rosengren blundar för.
Debatt • Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Riksdagskandidaten Oliver Rosengren ger vilseledande information på sociala medier, anser Sverigedemokraterna.
Riksdagskandidaten Oliver Rosengren ger vilseledande information på sociala medier, anser Sverigedemokraterna.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Till skillnad mot M föreslår vi sverigedemokrater höjd arbetslöshetsersättning de första 100 dagarna, därefter en nedtrappning på ersättningen. För M ska den som råkar bli arbetslös redan från dag 1 erhålla den lägsta ersättningen medan vi i SD menar att man måste få tid på sig att skaffa ett nytt jobb att gå till.

Att Moderaterna är ett parti som är högst ansvariga för att vi har det höga bidragsberoendet som vi har genom ”öppna era hjärtan”-politik blundar så klart Oliver Rosengren för.

Annons

Med dagens politik som leder till energifattigdom kommer företag att göra konkurs. Anställda riskerar att bli varslade och uppsagda. I de bästa av världar är alla i arbete och ingen går på bidrag. Det blir upp till väljarna, Oliver Rosengren, vilken politik man vill ha. För att ge dem bästa förutsättningar att välja ska vi undvika att vilseleda våra väljare.

SD Växjö

Pernilla Wikelund

Christer Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons