Annons

Valfriheten segrade

I mer än två och ett halvt år har Svenska Kyrkan väntat på besked om att få starta en friförskola i Vislanda. Det politiska (s)tyret har motarbetat och förhalat frågan länge och nu har ärendet till slut avgjorts. Kyrkan får starta sin förskoleverksamhet.
Debatt • Publicerad 6 maj 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

En friförskola med 18 platser i Vislanda är inte årets största och viktigaste fråga i Alvesta kommun. Men detta ärende är principiellt väldigt viktigt.

Vi moderater värnar valfrihet. Valfrihet för föräldrar, barn och familjer – våra kommuninvånare. Vill föräldrar av olika anledningar ha sina barn i en friförskola ska vi politiker inte hindra dem. Vem huvudmannen är ska inte spela någon roll så länge svensk lag och skollagens alla krav uppfylls.

Annons

Jag tycker det hela blir extra märkligt att det finns partier som vill stoppa en kristen friförskola från nyetablering när vi redan har en befintlig muslimsk friförskola i kommunen. Valfriheten segrade dock över socialdemokratin denna gång och nu återstår det att se om pastoratet lyckas starta efter så här lång tid på läktaren.

Björn Tisjö (M), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden Alvesta kommun, ej medlem i Svenska kyrkan

”Jag tycker det hela blir extra märkligt att det finns partier som vill stoppa en kristen friförskola från nyetablering när vi redan har en befintlig muslimsk friförskola i kommunen”, skriver Björn Tisjö (M), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden Alvesta kommun.
”Jag tycker det hela blir extra märkligt att det finns partier som vill stoppa en kristen friförskola från nyetablering när vi redan har en befintlig muslimsk friförskola i kommunen”, skriver Björn Tisjö (M), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden Alvesta kommun.Foto: NTB
Annons
Annons
Annons
Annons