Annons

Var finns den moraliska kompassen?

I dag sätter jag havregrynsgröten i vrångstrupen när jag läser Smålandspostens granskning av advokaternas ersättningskrav.
Insändare • Publicerad 11 maj 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Hur tänker advokaterna när man sätter i system att dubbelfakturera och ta så gruvligt betalt för sin så kallade ”spilltid”?

Annons

Jag tror inte att dessa personer sätter sig och rullar tummarna. Redan på väg till sin bil är säkert tankarna på väg mot nästa mål.

Att ta betalt för en promenad till och från polishuset säger en hel del om vad advokater anser vara god advokats sed. Ofta framhålls att detta och liknande händelser följer regelverket. I så fall har vi ett uselt regelverk.

Till sist, finns det på tingsrätten ingen personal som har till uppgift att granska fakturor som betalas? De flesta av oss andra granskas ordentligt fakturorna vi får från bilverkstaden eller snickaren innan vi betalar.

Tack för att vi har en fri och granskande journalistik som i ljuset lyfter fram händelser som denna, personer som skriver sig i sin sommarstuga och mycket annat skumt.

Ola Aronsson

Ola Aronsson har reagerat på de uppgifter som framkommer i Smålandspostens granskning kring advokaternas ersättningskrav.
Ola Aronsson har reagerat på de uppgifter som framkommer i Smålandspostens granskning kring advokaternas ersättningskrav.Foto: Henrik Montgomery/TT
Annons
Annons
Annons
Annons