Annons

Var inte Wilhelmshill ett levande hus när det förvaltades av pensionärsorganisationerna?

Huset på Evedal, Wilhelmshill, har stått tomt sedan pensionärsorganisationerna tvingades lämna huset 2019. Nu sommaren 2022 används huset några sommarveckor som dagsläger för barn och ungdomar. Enligt artikel i Smålandsposten så säger Anna Tenje (M) att hon är stolt över att det blivit ett levande hus! Ett levande hus några sommarveckor!
Debatt • Publicerad 2 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Wilhelmshill på Evedal är åter i fokus i debatten.
Wilhelmshill på Evedal är åter i fokus i debatten.Foto: Matilda Elfgaard

Vi ställer oss frågan om det inte var ett levande hus när det förvaltades av pensionärsorganisationerna? När huset var öppet varje eftermiddag mellan den 1 maj till den 1 september. Hur många pensionärer var inte ute på Wilhelmshill under alla de år huset och området sköttes exemplariskt av pensionärsorganisationerna. Var inte huset levande då?

Alltfler talar om problemen med ensamhet och isolering bland våra äldre. Verksamheten vid Wilhelmshill var ett ypperligt exempel på verksamhet för att minska ensamhet och isolering.

Annons

Vi i PRO i Växjö kommun tycker att det är angeläget och bra att barn och ungdomar får möjlighet till aktiviteter även under sommaren. Däremot fortsätter vi att ifrågasätta Växjö kommuns majoritets beslut att utestänga pensionärerna från just Wilhelmshill. En kommun av Växjö storlek borde kunna anordna några veckors sommarläger för barn och ungdomar, utan att utestänga pensionärerna från ett hus som innebar så mycket positivt för de äldre i kommunen.

Skulle också vara intressant med uppgifter om vad skötseln och verksamheten vid Wilhelmshill kostar Växjö kommun idag. Är pensionärsorganisationerna skötte huset så va allt arbete där ideellt och utfördes av förtroendevalda inom PRO och SPF.

Eva-Britt Svensson, PRO Växjö

Elsa Jönsson, PRO Bergunda-Öjaby-Sandsbro

Fotnot: Förutom sitt uppdrag i PRO är Eva-Britt Svensson också aktiv politiker i Vänsterpartiet. Elsa Jönsson är aktiv i Socialdemokraterna.

Annons
Annons
Annons
Annons