Annons

Vi följer visst skolans läroplan

I en debattartikel den 6 mars skriver Bo Frank (M) om böneutrop och muslimska friskolor. Nu svarar Växjö Islamiska skolans biträdande rektor Omar Abuhelal.
Replik\nBo Frank skriver i sin debattartikel att böneutrop inte hör hemma i vår kultur, för att därefter fortsätta skriva att frågan ändå måste få diskuteras och ifrågasättas. Genom det första påståendet har Bo Frank i praktiken redan stängt dörren för vidare diskussion i frågan. Man kan inte både äta och ha kvar kakan. • Publicerad 8 mars 2018
Muslimska skolan i Växjö startade sin verksamhet 2002 och arbetar precis som alla andra skolor i Sverige efter lagar och läroplaner.", skriver Omar Abuhelal.
Muslimska skolan i Växjö startade sin verksamhet 2002 och arbetar precis som alla andra skolor i Sverige efter lagar och läroplaner.", skriver Omar Abuhelal.Foto: Alexander Mahmoud

Det som förvånar mig ännu mer i hans inlägg är frågan kring muslimska friskolor, där Bo Frank helt utan belägg påstår att muslimska friskolor inte följer läroplanen.

Muslimska skolan i Växjö startade sin verksamhet 2002 och arbetar precis som alla andra skolor i Sverige efter lagar och läroplaner. Det hade Bo Frank och hans efterträdare vetat om de tyckt att det varit värt att besöka vår skola.

Omar Abuhelal, biträdande rektor Växjö Islamiska skola

Annons
Annons
Annons
Annons