Annons

Vi säger nej till att sälja Paradisskolan

Vi kan nu hälsa alla barn och lärare välkomna till Älmhults nya grundskola – Paradisskolan! Vi hoppas att det ska bli en bra skolgång med utemiljö som inspirerar till fysisk aktivitet och klassrum som är byggda för ett hållbart lärande.
Debatt • Publicerad 12 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Paradisskolan i Älmhult.
Paradisskolan i Älmhult.Foto: Calle Rydqvist

Byggnationen av Paradisskolan har kantats av oklarheter. Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna ville till en början låta en privat aktör bygga skolan – utan upphandling – så att kommunen sedan skulle kunna hyra den. Tack vare protester från oss Socialdemokrater och allmänheten så ändrades beslutet. Det är vi glada över eftersom upplägget att låta privata aktörer bygga för att det offentliga sedan ska hyra blir mycket dyrare för oss kommuninvånare.

På grund av politisk oreda blev projektet försenat och paviljonger sattes upp bredvid Haganässkolan då det på grund av förseningen blev för trångt i våra grundskolor. Lärarna som verkat i dessa paviljonger har gjort ett fantastiskt arbete och med sin ”Elmemodell” har lärare från runt om i landet varit på besök och lärt sig av arbetet.

Annons

Trots protester så läggs nu paviljongerna ner och eleverna får bussas – rätt beslut om bara ekonomin ska få styra – men fel beslut om vi ska stå upp för att barnens bästa ska gälla. Barnen som först fick flytta till paviljongerna får nu flytta till Paradisskolan och det är inte otroligt att det blir en flytt till innan de gått ut mellanstadiet. Här såg inte Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna till barnens bästa.

Nästa slag är att i samband med att vi beslutade att kommunen själva skulle bygga skolan så drev alliansen igenom beslutet att förbereda för en försäljning av den nybyggda skolan – och där är vi nu.

Skolverksamheten i Älmhults kommun behöver ordning och reda, samt lugn och ro. Vi Socialdemokrater säger NEJ till att sälja Paradisskolan.

Eva Ballovarre (S)

Stefan Jönsson (S)

Helen Bengtsson (S)

Håkan Pettersson (S)

Monica Haider (S)

Anton Härder (S)

”Skolverksamheten i Älmhults kommun behöver ordning och reda, samt lugn och ro. Vi Socialdemokrater säger NEJ till att sälja Paradisskolan.”
Annons
Annons
Annons
Annons