Annons
Nyheter

George Harrison: Living in the Material World

Efter den mästerliga No Direction Home om Bob Dylan, den ojämförliga The Last Waltz om The Band är det Beatles som står på tur för Martin Scorsese.
Nyheter • Publicerad 2 december 2011
George Harrison: Living in the Material World
George Harrison: Living in the Material WorldFoto: 

Men inte hela Fab Four utan George Harrison. George var den mest sökande, föränderlige och briljante låtskrivaren och gitarristen som ändå stod lite i skuggan av John och Paul, gick en annan väg än de andra, upplyst både då och nu av hans fru Olivia som Scorsese fått mycket researchhjälp av. Den tre och en halv timmes långa historien utgår från brev som Harrison skrev hem till föräldrarna när bandet stod på toppen av sin karriär, och det är i dem Scorsese tycker sig ha hittat kärnan till hans jag. Harrison var bara 27 år när bandet upplöstes men regissören fortsätter nysta i hans liv och stryker alls inte bara medhårs när han reser fram och tillbaka i kronologin. Ännu en lysande musikdokumentär av Martin Scorsese.

Jonas Henningsson

George Harrison: Living in the Material World

Genre: Dokumentär

Regi: Martin Scorsese

USA

DVD/Blue-Ray

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons