Annons
Nyheter

Arbetsförmedlingen satsar på unga i sommar

Om du är mellan 18 och 24 år gammal och arbetslös kan du i sommar få en knuff framåt i din karriär. Arbetsförmedlingen har något som heter "karriärcoachning".
Nyheter • Publicerad 27 juni 2006

Under åtta veckor, fram till 10 augusti, intar "Centralen Extra" Arbetsförmedlingen. Den vanliga förmedlingen finns som vanligt, men i sommar satsar man extra på ungdomar mellan 18 och 24.

När Smålandsposten besöker Centralen extra droppar det in några människor då och då, en del ser ut att vara mellan 18 och 24. Några av dem känner inte ens till satsningen, som Violeta Talevska, 26 år och som har studerat designutbildning vid Växjö universitet.

Annons

- Varför har de en gräns vid just 24? undrar hon.

Praktik i Rom Själv ska hon till Rom för att praktisera på ett arkitektkontor i ett halvår från oktober. I sommar ska hon arbeta på ett sjukhem, men skriver in sig på arbetsförmedlingen för att det kan vara bra för framtiden.

- Men det är säkert bra med en gräns också, så att det kan bli mer specifikt.

I arbetsförmedlingen räknas man som vuxen från det att man är 25 år, det är därför åldersgränsen går vid 24.

Tanken med karriärcoachning är att man får en individuell studie- och yrkesvägledning där man kan sätta upp ett mål till exempel tio år framåt i tiden och få hjälp med hur man tar sig dit. Man kan få hjälp med att skriva CV (meritlista), information om nätverk, arbetsrätt, hur man klä sig när man söker jobb. En gång i veckan kommer det att hållas föreläsningar med information om olika yrken.

Annika Dzedina
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons