Annons
Nyheter

De ser inga direkta nackdelar

– Personligen ser jag inga direkta nackdelar även om det alltid är svårt att sia om framtiden, säger Anders Bengtsson i på Hultanäs gård i Hjortsberga varifrån all mjölk levereras till Skånemejerier.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2012
Liselotte och Anders Bengtsson lämnade Arla för Skånemejerier för två år sedan. De är för en försäljning.Foto: Per-Erik Sandebäck
Liselotte och Anders Bengtsson lämnade Arla för Skånemejerier för två år sedan. De är för en försäljning.Foto: Per-Erik SandebäckFoto: 

Anders och Liselotte Bengtsson driver ett lantbruk med omkring 190 mjölkkor. För två år sedan tog de steget fullt ut och bytte Arla mot Skånemejerier.

De såg det som en nytändning och menade att Skånemejeriers inbrytning i Arlaland gynnade bönderna genom behövlig konkurrens.

Annons

– Jag är absolut inte emot affären med Lactalis. Visst kan man vara lite kluven eftersom det alltid är synd när svenska företag säljs ut, i min eller i andra branscher. Fast i detta fall är det nog nödvändigt. Arla behöver en stark konkurrent, säger Anders Bengtsson.

–   Jag ångrar absolut inte att vi gick över till Skånemejerier även om betalningen för mjölken varierat. Men det har inte gått att kräva att den egna föreningen alltid ska betala bäst.

I avtalet med den franska mejerijätten utlovas dock en betalning minst i nivå med Arlas, inklusive tillägg och efterlikvider.

– Dessutom ska vi få del av vinsten för denna affär och för den tidigare försäljningen av Proviva, säger Anders Bengtsson.

En anledning till ert byte av mejeriförening var tron på den lokalare profilen. Hur går det med den?

– Vad jag förstått är de intresserade av den inriktningen också. Men de måste naturligtvis få känna sig fram. I slutänden är det alltid konsumenten som styr.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons