Annons
Nyheter

Ekonomijobb på Skogsstyrelsen i Växjö hotas

Mellan fem och tio personer i Växjö kan beröras när Skogsstyrelsen av regionalpolitiska skäl koncentrerar sin redovisningsenhet till
Sollefteå.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2006

- Var och en har de inte fått några besked ännu men de har ändå insett vad konsekvenserna kan bli. De kanske får erbjudande om jobb i Sollefteå men det är ju en bit att flytta, säger Jerker Bergdahl, facklig förtroendeman för Saco som organiserar någon av de berörda även om de flesta tillhör ST.

Vid årsskiftet slogs skogsvårdsstyrelserna och Skogsstyrelsen samman till en myndighet. De personer som nu har en osäker framtid i den nya organisationen arbetar bland annat med ekonomi och personaladministration. Den verksamheten är i dag utspridd på elva orter i landet med 50 anställda.

Annons

De som berörs i Växjö jobbar vid det som fram till för ett par dagar sedan var regionkontor för skogsvårdsstyrelsen Jönköping-Kronoberg.

Medelålders kvinnor

- Företrädesvis handlar det om kvinnor i femtioårsåldern. De är väldigt duktiga men eftersom arbetsmarknaden är allmänt kärv för närvarande känns det naturligtvis tungt, säger Jerker Bergdahl.

I den nya myndigheten upphör kontoret i Växjö att vara regionkontor. De nya så kallade kansliorterna blir i stället i Luleå, Söderhamn, Uppsala, Borås och Västervik. Den lokala förankringen med ett flera lokalkontor ska dock finnas kvar.

Som det ser ut nu kommer inte den rent skogligt inriktade personalen att beröras av myndighetens reformering. Generaldirektörer Göran Enander säger sig inte ha fått några besparingskrav från regeringen. Han erkänner dock att valet av Sollefteå är ett regionalpolitiskt krav från regeringen

Totalt har den nya myndigheten 1 250 anställda. Målet är att den nya redovisningsenheten ska vara i gång den 1 januari 2008.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons