Annons
Nyheter

Hus i trä står högt i kurs i Kronoberg

Det ska oftast vara ett trähus - om villakunderna i Kronoberg får välja.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2010

I Sveriges största bostadsenkät från Mäklarsamfundet konstaterar fastighetsmäklarna att efterfrågan i länet är störst på trähus. Därefter kommer tegelhuset och den nybyggda villan. Lägst på efterfrågelistan hamnar sutteränghuset.

Köparna efterfrågar också garage och två badrum i betydligt större utsträckning än vind och källare.

Annons

Enligt de tillfrågade mäklarna är nya badrum och kök de faktorer som tydligast gör en villa mer attraktiv. Ett nytt badrum slår lika högt som ett nytt kök. På tredje plats kommer nya fönster.

– Det handlar om bekvämlighet. Att renovera badrum och kök stör vardagslivet för en familj i olika grad. Ett badrum som ska renoveras stör kanske allra mest, säger Claudia Wörmann, analysansvarig på Mäklarsamfundet.

En majoritet av Kronobergs fastighetsmäklare bedömer att priserna kommer att stå stilla till och med november, både för småhus och bostadsrätter.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons