Annons
Nyheter

Lars Göran Johansson fick Guldklubban

Lars Göran Johansson, styrelseordförande för Willo I Räppe, fick på torsdagen Styrelseakademien Guldklubban.
Nyheter • Publicerad 2 december 2011
Willos Bengt Swanström gratulerar företagets styrelseordförande Lars Göran Johansson till utmärkelsen.
Willos Bengt Swanström gratulerar företagets styrelseordförande Lars Göran Johansson till utmärkelsen.Foto: Berne Persson

– Det känns som ett stort förtroende och jag ska vårda den väl, säger Lars Göran Johansson som fick ta emot Guldklubban 2011 i klassen onoterade företag av prins Daniel vid en ceremoni i Stockholm.

Lars Göran Johansson driver till vardags bolaget Företagskonsulterna AB i Växjö med inriktning just på styrelsearbete och organisationsfrågor i tillverkande företag.

Annons

– Jag tror det är bra att engagera sig i flera företag. Det ger erfarenheter som kommer till nytta i styrelsearbetet. Willo är välskött med stark soliditet som står starkt även i en lågkonjunktur. Företaget har en ljus framtid, säger han.

Han kom in i verkstadsföretagets styrelse 1998 och är ordförande sedan 2004. Under de åren har företaget expanderat från en omsättning på 35 miljoner till omkring 80 i år.

Bengt Swanström äger Willo tillsammans med Marie Swanström:

– Jag har ett grundmurat förtroende för Lars Göran. Hans står för kontinuitet, har mycket bred kunskap, hög integritet och förmågan att göra snabba analyser. Dessutom förstår han sig på produktion.

Guldklubban, som egentligen är av glas och tillverkad i Orrefors, har Styrelseakademien Sydsot lyckats hitta bra kandidater i klassen onoterade bolag. Såväl Håkan Björklund, Balco, Lars-Eric Åström, Södra som Anders Holmberg, Vegtech, har tidigare fått utmärkelsen.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons