Annons
Nyheter

Myndigheterna fick gott betyg

Länets småföretag är mer nöjda med myndigheterna än genomsnittet.
Mest nöjda är man med Skatteverket och de har också gett bäst betyg till de kommunala myndigheterna.
Nyheter • Publicerad 22 december 2010

När organisationen Företagarna återigen låtit företagarna ranka landets myndigheter hamnade skatteverket och Bolagsverket återigen i topp. Undersökningnen som har gjorts sedan 2004 mäter hur företagen upplever bemötandet och servicenivån hos olika myndigheter.

Generellt sett är länets företagare mer nöjda med myndigheterna än rikssnittet. Högst betyg av alla går till Skatteverket, som får 3,95 på en skala 1-5. Kronobergsföretagen är också de i landet som är mest positiva till de kommunala myndigheterna, som får 3,48 där snittbetyget i riket landar på 3,1.

Annons

Av de 11 myndigheter som rankats är det bara två som Kronobergsföretagen gett sämre betyg en genomsnittet, Transportstyrelsen och Polisen.

Undersökningen koncentreras på myndigheter som små företag kommer i kontakt med regelbundet och de undersökta myndigheterna har blivit fler och bytts ut med åren.

Enligt Företagarna har myndigheterna blivit bättre på att bemöta och ge service till småföretagen. Men de sista åren har förbättringen stannat av. Sedan mätningen 2008 har bara en myndighet fått ökat betyg, SCB.

Sett till riket toppar återigen Bolagsverket, trots nedgången, men Skatteverket ligger tätt efter.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons