Annons
Nyheter

Peab fick köpa Midroc

Byggjätten Peab fick köpa Växjöbaserade Midrockoncernens bygg- och anläggningsverksamhet. Konkurrensverket har gett affären sin välsignelse.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2006

Uppköpet av Midroc Construction med 500 anställda, 900 miljoner kronor i omsättning och huvudkontor i Växjö, har alltså nu granskats av konkurrensverket.

Den anmälan om företagskoncentration som hade lämnats in har lämnats utan åtgärd. Affären ger inte Peab någon dominerande ställning på södra Sveriges byggmarknad, finner verket.

Annons

Övertar allt

Även dotterföretaget Midroc Construction i Göteborg AB ingår i affären. Peab övertar all personal, pågående entreprenader och inneliggande orderstock.

Midroc bygger i hela södra Sverige med en nordlig gräns i Göteborg och Jönköping. Företaget har varit inblandat i många av Växjös byggprojekt, däribland många studentlägenheter.

Renodlar

För Midroc har försäljningen av bygg- och anläggningsverksamheten till Peab förklarats vara ett sätt att renodla koncernens övriga verksamheter inom fastighetssektorn.

Börsnoterade Peab är ett av nordens största i branschen med mer än 25 miljarder i omsättning och 11 000 anställda samt verksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Huvudkontoret ligger i skånska Förslöv.

Robert Owen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons