Annons
Nyheter

Rekonstruktion för Växjöföretag

Jemacon Logistics i Växjö har beviljats företagsrekonstruktion. Bolaget har hamnat i en akut likviditetskris. Men tingsrättens beslut innebär att bolaget inte kan försättas i konkurs så länge rekonstruktionen pågår.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2014

Enligt rekonstruktions­ansökan är orsaken till den uppkomna situationen en förfallen faktura till Stockholms läns landsting/Microsoft på drygt elva miljoner kronor. En tvist i ärendet pågår och IT-logistikföretaget Jemacon kommer sannolikt att kräva skadestånd.

”Bolaget har flera andra uppdrag som dragit ut på tiden och som skulle ha varit inledda under första halvåret 2014, men som ännu ej kommit i gång. I anledning härav har bolaget drabbats av framför allt personalkostnader, men även andra kostnader som tär på bolagets likviditet”, skriver bolagets firmatecknare Magnus Wärenfeldt.

Tingsrätten har utsett advokat Håkan Jansson, Gärde Wesslau Advokatbyrå, till rekonstruktör. Borgenärssammanträdet hålls den första september.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons