Annons
Nyheter

Sågning i Ljungby året ut

Efter Gudruns framfart fick Vidas sågverk i Ljungby en nådatid trots att det precis hade beslutats att det skulle läggas ned. Beslutet ligger fast men sågen kommer att drivas vidare åtminstone detta året ut.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

- Det är inte ekonomiskt motiverat att sedan satsa vidare i anläggningen i Ljungby med tanke på de eftersatta investeringarna och att sågverkstomten ger för stora begränsningar, säger koncernchef Santhe Dahl.

- Att även denna anläggning behövts efter stormen för att ha tillräcklig kapacitet under en övergångsperiod har inte ändrat vår tidigare inställning, säger han.

Annons

Hyvleriet kvar

Däremot ska hyvleriet bli kvar och drivas vidare minst i nuvarande omfattning.

- Där ska hyvlas sådant som sågats vid våra andra anläggningar men också trävaror som köps in från andra sågverk och sedan vidareförädlas. För utfrakter från Ljungby ligger hyvleriet väl till vid E 4, säger Santhe Dahl. Kent Axelsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons