Annons
Nyheter

Skrivab får stororder värd 60 miljoner

En order som värderas till över 60 miljoner kronor på två år har gått till TG Skrivab i Växjö. Ordern innebär att företaget blir totalleverantör av vissa varor till samtliga Akademibokhandelns 57 butiker i Sverige.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2006

Avtalet med Akademibokhandeln innebär att allt i fråga om pappersvaror och kontorsvaror skall leveraras av TG Skrivab. Hittills har produkterna levererats av mer än 20 olika leverantörer av vilka TG Skrivab var en.

- Vi skapar en helt ny lösning för Akademibokhandeln, säger vd Ulf Hällström TG Skrivab.

Annons

- Lösningen är att vi lagerhåller hela sortimentet och kan leverera just in time. För köparen är innebörden att det räcker med att lägga en order i stället för många mindre order till olika leverantörer.

Lagerhållning

Erbjudandet om lagerhållning har varit en väsentlig faktor bakom Akademibokhandelns beslut att teckna avtalet, förklara kedjans vd Bo Röstberg.

Ulf Hällström säger att TG Skrivab hade en tillväxt förra året på 12 procent och räknar med ytterligare tillväxt i år. Det betyder att organisation och personal är under ständig utveckling. Förra året nyanställdes 20 personer. Order från Akademibokhandeln innebär i sig inga nya anställningar.

Arbetar i treskift

Företaget grundades i Växjö 1969, en av grundarna var förre vd:n Rolf Nordell. I dag har företaget en personalstab på 220 personer som arbetar i treskift. Årsomsättningen ligger på 790 miljoner kronor. Företagets centrala och enda lager ligger på Sjöuddevägen där 18 000 kvadratmeter lokalyta disponeras.

- Vi levererar på 24 timmar upp till Sundsvall. Längre norrut behöver vi ytterligare en leveransdag, säger Ulf Hällström, som också har blickarna söderut och utlovar leverans inom 24 timmar till hela Danmark.

Initialerna TG i företagsnamnet utläses Tybring-Gjedde. Ägare är Andvord Tybring-Gjedde ASA som är världens största koncern för kontorsmateriel.

Åke Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons