Annons
Nyheter

Sveriges största trähus byggs i Växjö i vinter

Sveriges högsta trähus ska byggas under tält i Växjö i vinter.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2006

Det har nu blivit klart för första etappen av Midrockoncernens planerade åttavåningshus i trä att komma igång i kvarteret Limnologen, den hittills obebyggda tomten vid sjön Trummen nordost om rondellen på Teleborgsvägen vid Sjöuddevägen.

Klara slutet av 2007 I september månad förbereds grunden och i vinter levereras träelementen till de första två husen med 66 bostadsrätter i åtta våningar.

Annons

Dessa hus beräknas bli klara i slutet av 2007. Etapp två kommer därefter och är lika stor.

Det hittills högsta trähuset i Sverige är på sex våningar och finns i Sundsvall. I Växjö finns femvåningshus i trä alldeles i närheten vid Välle Broar.

För att kunna bygga torrt tar Midroc till stora tält, som reses med motorer allteftersom bygget fortskrider på höjden, vilket är ganska ovanligt och dyrt. Trästommen till husen levereras av norrländska Martinsons Byggsystem.

Från ettor till femmor Som Smålandsposten tidigare uppgett varierar lägenheterna från ettor på 35 kvadratmeter till femrummare på 114 kvadratmeter.

Insatsen beräknas bli mellan 15 000 och 20 000 kronor per kvadratmeter och därutöver en årshyra på 600-650 kronor per kvadratmeter.

Midroc bedömer att marknaden är god och för närvarande har man fått in cirka 160 intresseanmälningar.

Robert Owen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons